Aktuelt, nyheter og informasjon

Vegansk tema: er en veganer nåtidens innovatør?

Vegansk tema: er en veganer nåtidens innovatør?

Det er lite trolig at hele verdens befolkning slutter å spise kjøtt og fisk og blir vegansk; i alle fall de neste 100 årene. EAT-Lancet-rapporten forteller oss at vi bør redusere inntaket av kjøtt kraftig, og denne rapporten bruker vitenskapelige metoder for å presentere sine fakta om vår klode.

Algeolje mot tidlig fødsel og fødselsdepresjon

Algeolje mot tidlig fødsel og fødselsdepresjon

Nybakte mødre som ikke får nok Omega-3 under svangerskapet er mer utsatt for å få en depresjon etter fødselen. Algeolje er det naturlige og plantebaserte alternativet for alle svangre og nybakte mødre og barn.

Osteoporose: Omega-3 reduserer benskjørhet

Osteoporose: Omega-3 reduserer benskjørhet

Tettheten i beinmassen avtar fra vi er ca 30 år, og risikoen for benskjørhet øker. Det er viktig med kalsium i et rikholdig kosthold, og Omega-3-fettsyrene hjelper kroppen med bedre opptak av kalsium. Følgelig hjelper Omega-3 med å bekjempe osteoporose.

Omega-3-fettsyrer senker kolesterol i blodet

Omega-3-fettsyrer senker kolesterol i blodet

Forskning i tidsskriftet Healthline.com uttaler at Omega-3-fettsyrer er en av de beste næringsstoffene for å senke kolesterolet. Omega-3 er med på å redusere triglyseridnivåene (fett i blodet), noe som fører til høyere HDL-nivåer, også kjent som «godt kolesterol» på folkemunne.

Omega-3 reduserer depresjon, bipolar lidelse og schizofreni

Omega-3 reduserer depresjon, bipolar lidelse og schizofreni

Omega-3-fettsyrer er avgjørende for en sunn hjernefunksjon, men studieresultatene på effektiviteten av Omega-3 for å behandle en rekke psykiske lidelser er fremdeles ikke ferdig. Dette gjelder særlig for bipolar lidelse, schizofreni og depresjon.

Omega-3 reduserer rynker og kviser

Omega-3 reduserer rynker og kviser

Kronisk inflammasjon elder huden med rynker og slapp hud. Algeolje med Omega-3 motvirker betennelse og gjør huden generelt glattere og friskere. Oljens fettsyrer gir deg også færre kviser.

Algeolje med fettsyrer reduserer fare for astma og allergi

Er du gravid og har astma eller allergi, kan du redusere risikoen for at din baby får det, ved at du regelmessig spiser fisk under svangerskapet. En baby født av en mor med astma eller allergi har lavere risiko for å få sykdommen, dersom mor spiser fisk regelmessig under svangerskapet. Jo mer fisk, jo bedre.

Barn trenger algeolje med Omega-3-fettsyrer

Nàdarra Algeolje kan brukes til barn. Det er en ren og næringsrik Omega-3 olje. Den flytende varianten er enkel å dosere til barn og den kan enkelt blandes i annen kald mat. OBS! Omega-3 skal ikke varmebehandles.

Menstruasjonssmerter er mildere med Omega-3

Menstruasjonssmerter blir ikke så sterke hvis du ofte spiser fisk eller tar algeolje. Signalstoffer dannet ut fra omega-3-fettsyrer trekker nemlig ikke livmoren så krampaktig og kraftig sammen som signalstoffer dannet fra omega-6-fettsyrer.

Algeolje motvirker ulike typer demens

Algeolje motvirker ulike typer demens

Demens er en fellesbetegnelse på organiske sykdommer i hjernen som fører til en generell intellektuell svikt, glemsomhet, desorientering og sviktende dømmekraft. Lidelsen opptrer hyppigst hos eldre over 65 år, men kan også forekomme hos yngre mennesker. Tilstrekkelig med fettsyrer er en del av behandlingen.

Ømme ledd og betennelse trenger Omega-3-fettsyrer

Ømme ledd og betennelse trenger Omega-3-fettsyrer

Algeolje demper leddsmerter og motvirker stivhet og betennelse. Dosen skal være høy og svare til å spise fet fisk hver dag eller ta et daglig tilskudd på ca. 3000 mg. Algeolje er ett av de stoffene som har sterkest betennelsesdempende effekt.

Skal det være en Algeøl?

Det skulle kanskje være unødvendig å si at vi i Nàdarra heier på algene. Forskningsprosjektet “A2F – Algae to Future” er ett av prosjektene vi følger nøye, og de gjør en kjempejobb med å utvikle nye forretningsområder for algene.

Åreforkalkning løses med Omega-3-fettsyrer

Algeolje senker ikke kolesterolnivået i kroppen, men den motvirker at åreforkalkning blir farlig ved å dempe betennelsen på innsiden av blodkaret. Denne forkalkningen får blodet til å klumpe seg sammen og fører til høyere blodtrykk og risiko for blodpropp.

Omega-3 fettsyrer løser dårlig kretsløp

Algeolje med Omega-3 fortynner blodet, slik at det ikke så lett kan klumpe seg sammen til en blodpropp. Effekten av å bruke Omega-3 med algeolje hver dag vil gjøre seg gjeldende etter 2-3 måneder. Husk derfor algeolje hver dag, slik at helsebringende fettsyrer får tid til å virke.

Omega-3 fettsyrer løser Blodpropp

Etter en blodpropp i hjertet senker Omega-3 faren for et nytt hjertetilfelle markant. Daglig inntak algeolje med Omega-3 (ca. 1000 mg) er nok til å halvere risikoen for plutselig hjertedød fordi det forebygger hjerterytmeforstyrrelser.

Når fisk fôres med fisk

Sild hadde sine glansdager i Norge på 50- og 60- tallet. Det var havets sølv, og middagen i norske hjem var ofte denne næringsrike fisken. Vi spiser mindre og mindre fisk i dag, og vi endrer havets matfat med egne produksjonsanlegg.

Viktig informasjon til gravide og ammende mødre

Når du er gravid har du behov for ekstra tilførsel av vitaminer og mineraler. Hvilke du bør ta tilskudd av, vil avhenge av kostholdet ditt, men for mange vil det passe å ta et tilskudd som inneholder flere vitaminer og mineraler.

Revmatisme + Algeolje med Omega-3 = Sant

Algeolje er kilden til Omega-3. Dette er ren olje til kroppen vår. Fettsyrene EPA og DHA er marine fettsyrer som kroppen trenger. Mange fokuserer på fettsyren ALA som en viktig kilde til Omega-3, og den er også del av et sunt kosthold.

Power-Smoothie Algeolje Omega-3

Smaken av algeolje med Omega-3 er god og frisk og den er fin å blande i smoothie. Plantebasert, vegansk mat er næringsrikt og veldig sunt og godt.

Fibromyalgi og Omega-3 fra algene

Personer med fibromyalgi bør opprettholde en normal kroppsvekt. Ved overvekt blir leddene overbelastet, og man opplever mer smerte. Er man for tynn, vil kroppen ha mindre motstandskraft mot infeksjoner, og man blir lettere syk.

Vi gir deg lavere pris på abonnement og kvantum

Vårt bidrag til den nasjonale dugnaden gir deg bedre pris på algeolje fra Nàdarra. Vi gjør det lettere for eksisterende kunder å beholde sine gode vaner, samt at nye kunder får muligheten til å begynne med et mer plantebasert kosthold.

Husk Omega-3 hver dag: 9 av 9 “Reduserer leddsmerter”

Leddgikt kan finne sted i alle aldre for oss mennesker, men generelt inntrer det oftest når man er blitt eldre. Faren ved leddsmerter er dannelsen av betennelsesvev i ledd og knokler. Dette vevet bryter ned brusk og fortrenger leddvæsken som “smører” leddene våre.

Husk Omega-3 hver dag: 8 av 9 “Frisk etter hjerteinfarkt”

Hjerteinfarkt er en skremmende opplevelse både for den som opplever det og de pårørende. Her er en oversikt over symptomene til hjerteinfarkt, og vi anbefaler på det sterkeste å lese/pugge dette, så man straks gjenkjenner en eller flere av disse tegnene.

Oppskrift på Smoothie med Algeolje

Omega-3 kan blandes i kalde drikker og retter. Det er viktig å merke seg at Omega-3-fettsyrer ikke er glad i varmebehandling. Dette er følsomme fettsyrer som harskner raskere ved oksidering og varme.

Husk Omega-3 hver dag: 7 av 9 “Lavere blodtrykk”

Mange av oss har problemer med høyt blodtrykk; spesielt når vi er kommet opp i en viss alder. Det finnes flere medisiner i legemiddelindustrien som behandling på høyt blodtrykk, og vi oppfordrer alle til å sjekke med fastlegen hva som passer best for deg.

Husk Omega-3 hver dag: 6 av 9 “Færre rynker”

Huden vår blir tynnere og mindre elastisk med årene. Det lille fettlaget rett under huden blir tynnere og etter hvert borte. Huden vår “henger” mer på plass, men har mistet sin elastisitet.

Husk Omega-3 hver dag: 5 av 9 “Ren hud”

Uren hud får vi alle fra tid til annen. Er det ikke typisk at det dukker opp en kvise midt i planeten rett før vi skal ut på byen? Eller når man skal videomøte noen, og trenger å se bra ut? Uren hud kan gi oss nedstemthet og dårlig selvtillit.

Husk Omega-3 hver dag: 4 av 9 “Hjerte- og karsykdom”

I lang tid trodde man at de sunne Omega-3-fettsyrene EPA og DHA reduserte hjerte- og karsykdommer. Dette stemmer ikke. En stor gresk studie sammenholdt forskning fra 69 000 forskjellige mennesker fra ulike forskningsprosjekter, og fant ingen sammenheng mellom de som inntar mye og/eller lite Omega-3.

Husk Omega-3 hver dag: 3 av 9 “ADHD”

Alle gode ting er tre, og vi er kommet til del 3 av 9. Vi synes dette punktet er ganske utrolig, og det er ikke et markedsføringstriks. Ny forskning finner klare sammenhenger mellom ADHD og tilstrekkelig inntak av Omega-3. Det magiske skjer i cellekonstruksjonen; kroppens stoffskifte.

Husk Omega-3 hver dag: 2 av 9 “Depresjon”

Depresjon er en typisk folkesykdom i Norge, spesielt i den mørke årstiden. Fortvil ikke, du er ikke alene. Alle opplever en form for depresjon i løpet av livet, og så finnes det noen triks for å unngå de dypeste dalene.

Husk Omega-3 hver dag: 1 av 9 “Hjernen”

Omega-3 er mat for hjernen. Rettere sagt; det er stoffskiftet i kroppen som trenger byggeklosser for å lage hjerneceller. Når “byggmesterne” (les: stoffskiftet) skal produsere hjerneceller, så trenger vi fettsyrene EPA og DHA.

Covid-19: Våre tanker i en spesiell tid

Den nåværende situasjonen er ikke lett, men med gjensidig respekt og tillit kan vi klare det gjennom disse vanskelige tider. Hos Nàdarra gjør vi alt vi kan for å hindre viruset i å spre seg og for å beskytte deg, kunden, teamet vårt og alle så godt vi kan.

Betydningen av Omega-3 i kreft

Tyske leger anerkjenner naturmedisin som en viktig del av legevitenskapen, og det er et større skille mellom de ulike fagfeltene i Norge. I Nàdarra synes vi det er viktig med et helhetlig bilde på kroppen vår, og vi mener denne artikkelen gir god kunnskap innen kreftforskningen:

Oppskrift på rødbetsuppe med betennelsesdempende råvarer

Avokado og ingefær er gode tillegg til denne versjonen av suppen Borscht. Rødbetsuppe er rik på antioksidanter og glutation, som renser leveren og stimulerer dens cellefunksjon. Du vil oppleve økt energi, mindre inflammasjon og et bedre immunforsvar.

Omega-3 styrker immunforsvaret

Vi har hentet de viktigste funnene fra en artikkel om immunforsvaret som ble publisert den 4. januar 2018 i det engelskspråklige tidsskriftet “Nature”. Resultatene i artikkelen var et samarbeid mellom University of Jena og Harvard Medical School i Boston, og beskriver den viktige rollen til omega-3-fettsyrer (EPA og DHA) i menneskers immunforsvar.

Vi feirer lansering av ny nettside og gir deg 30% rabatt i dag! Bruk kupongkode: lørdag-31.10