Kikertsuppe med spinat, karri og omega-3

Kikertsuppe med spinat, karri og omega-3

Smaken av algeolje med Omega-3 er god og frisk og den er fin å blande i kikertsuppe. Plantebasert, vegansk mat er næringsrikt og veldig sunt og godt.

Ingredienser til 2 porsjoner:

1/2 pakke spinatblader (200 g)
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1 fersk tomat
1/2 boks kikerter (200 g)
Ca 3 cm ingefærrot
1 boks kokosmelk
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts gurkemeiepulver
1/2 ts korianderpulver
1 ts karri
2 ts omega-3 Nàdarra vegansk algeolje

Garnityr:

Nøtter etter ønske

Slik lager du kikertsuppe:

Skrell og kutt løken i terninger.
Finhakk hvitløk og ingefær.
Vask og hakk tomaten.
Vask kikerter og spinatbladene.
Varm olivenolje i en panne. Legg løk og hvitløk i pannen og stek.
Så snart begge er gyldenbrune, kan bladspinaten tilsettes til den er myk. Legg så tomatene i pannen og la alt koke i ca 2 minutter.
Hell deretter kokosmelken i pannen og rør alt sammen. Tilsett nå koriander, gurkemeie, ingefær, paprika og chilipulver. Rør alt igjen og la det varme kort tid. Skru ned varmen. Tilsett til slutt kikerter og la alt varmes i 5 minutter.
Del karri i to skåler og rør inn 1 ts Omega-3 Vegan algeolje per skål med kikertsuppe.
Pynt med nøtter som du vil. Vår favoritt her er cashewnøtter.

Plantebasert digg – Vel bekomme!

Generelt om bruken av algeolje med Omega-3

Omega-3 kan blandes i kalde drikker og retter. Det er viktig å merke seg at Omega-3-fettsyrer ikke er glad i varmebehandling. Dette er følsomme fettsyrer som harskner raskere ved oksidering og varme. Plantebasert algeolje fungerer fint som dressing i salater, så bland gjerne med andre sunne oljer, for eksempel rapsolje som også inneholder Omega-3. Pass på at du ikke overskrider dagsdosen på algeolje i vår kikertsuppe.

Om Nàdarra og våre plantebaserte oppskrifter

Vi fokuserer på plantebaserte alternativer i våre oppskrifter, og vi finner inspirasjon fra ulike opplysningskontorer, blogger og Facebook grupper. Teamet bak Nàdarra liker å eksperimentere og lage oppskrifter selv, så mange oppskrifter er egenkomponert. Vi oppgir kilder der vi ikke har laget oppskriften selv. I tillegg til mer plantebasert kosthold ønsker vi i tillegg å sette sammen gode oppskrifter som har betennelsesdempende råvarer. Algeolje med Omega-3 er betennelsesdempende med sine marine fettsyrer, og vi ønsker å komplettere disse virkestoffene med andre råvarer som har samme effekt på kroppen vår.

Ønsker du å bytte til et bedre alternativ for Omega-3?

Nàdarra Algeolje er 100% vegetabilsk og naturlig rik på de viktige Omega-3 fettsyrene EPA og DHA. Nàdarra Algeolje er fri for miljøstoffer og smaker friskt med de samme gode helse effektene en får fra fiskeolje og tran. Bra for deg. Bra for miljøet.

Se hva kundene synes om Nàdarra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *