Spørsmål

Spørsmål og svar

Her finner du de vanligste spørsmålene fra våre kunder. Har du et spørsmål til oss? Send en e-post til post@nadarra.no

Algeolje

Er algeoljen glutenfri?
Ja, både flytende og kapsel er fri for gluten.
Er det en vegetabilsk omega-3 olje for veganere eller vegetarianere?

Lin- og hampolje har en høy andel omega-3-fettsyrer i form av α-linolensyre (ALA). Problemet er at kroppen først må konvertere fettsyren ALA til de faktisk viktige fettsyrene EPA og DHA. Imidlertid kan enzymene våre bare konvertere maksimalt 10% av ALA til EPA og til og med maksimalt 0,5% til DHA. Selv med et veldig høyt inntak av ALA, kan ikke gode verdier for EPA og DHA – de faktisk viktige omega-3-fettsyrene – oppnås.

Med Nàdarra algeolje kan du sikre høyt inntak av de viktige omega-3 fettsyrene EPA og DHA, 100% vegetabilsk. Perfekt for en veganer, men også for alle som har et bevisst forhold til dyrene, vår natur, klima og fremtiden til jorden vår. Med bare en 1 teskje per dag tar du inn 2000 mg av de verdifulle marine fettsyrene – 100% fiskefritt.

Les mer

Er det mulig å få nok omega-3 i kroppen gjennom daglig mat?

Ja, det er teoretisk mulig. Du må imidlertid spise store mengder av visse matvarer for å gjøre dette. Realistisk sett kan dette imidlertid bare implementeres av veldig få. For å sikre inntak av ca 2 g, den daglige dosen som legene anbefaler av omega-3 fettsyrer per dag, trenger du ca 100 g sild, 150 g tunfisk, 250 g laks, 300 g makrell eller 1,5 kg ørret.

Er det stor forskjell mellom linolje og algeolje?

Linolje er en vegetabilsk olje med høyt Omega-3 innhold (over 50%). Linolje inneholder imidlertid ikke noen av de viktige Omega-3 fettsyrene EPA og DHA, som anses som spesielt viktige for helsen og som finnes i vegetabilske algeoljer. Selv om kroppen vår kan konvertere alfa-linolensyren i linolje til EPA og DHA til en viss grad (konverteringsfaktor mellom 0,5% og 10%), er ikke linolje nok til å kompensere for et EPA- eller DHA-underskudd.

En vegetabilsk Omega-3 algeolje med høyt Omega-3 fettsyreinnhold (EPA og DHA) er Nadarra Algeolje – 100% vegetabilsk og fri for fisk.

Er det tegn på at kroppen får for lite omega-3?

For noen sykdommer kan det antas en omega-3-mangel, og sykdomsforløpet kan lindres ved å ta inn omega-3-fettsyrer. Generelt er det vestlige kostholdet mest assosiert med en omega-3-mangel. Direkte tegn oppfattes ikke riktig fordi de ofte er en del av hverdagen og man har lært å leve med dem (søvnproblemer, dårlig konsentrasjon, fordøyelsesproblemer osv.). I tillegg kan mange autoimmune sykdommer skyldes mangel på omega-3 fettsyrer, selv om det ikke har blitt lagt merke til noen endringer i kroppen på forhånd.

Fra hvilke alger lages Nàdarra Algeolje?

Riktig valg av råvare – alger – er avgjørende for kvaliteten på algeoljen. Mikroalgene, Schizochytrium sp., danner grunnlaget for vår veganske algeolje. Denne typen alge er en marine mikroalge og består av mikroskopiske encellede alger. Denne formen for alger finnes i mangroveskog på tropiske kyster. Den lever rent av organiske og vegetabilske stoffer som døde blader. Det spesielle med denne algen er at den danner de to viktige marine Omega-3 fettsyrene, DHA og EPA.

Hvilke kriterier er viktige når du skal velge en god algeolje?

Følgende kvalitetsfaktorer bør kontrolleres:

  • Rik på EPA og DHA (mange algeoljer inneholder bare DHA)
  • Høyt Omega-3 innhold
  • Å skaffe oljen så naturlig som mulig, ingen etterfølgende høyere konsentrasjon av Omega-3 fettsyrene i oljen
  • Spesielt fordelaktige analytiske verdier som TOTOX-verdi, tungmetaller og PCB
  • Bærekraft
  • Rent vegetabilsk og 100% vegansk
  • Nàdarra Algeolje oppfyller disse kriteriene og gjenspeiler dermed en høy kvalitetsstandard.
Hvor høyt jod innhold er det i algeoljen deres?

Det naturlige inneholdet av jod filtreres betydelig ut under den skånsomme rengjøringen vi gjør.
Laboratorieanalyser av Nadarra Omega-3 algeolje viser et jodinnhold på < 1 µg per anbefalt daglig dose (5 ml).

Hvor store er kapslene?

Størrelsen på kapslene er ca 18mm x 9mm. (1,8 cm x 0,9 cm)

Hvordan er bærekraftsaspektet til Nàdarra Algeolje?

Nàdarra Algeolje dyrkes på en bærekraftig og miljøvennlig måte. Vi får ikke mikroalgene som vi bruker til algeoljen fra havet. Ved å dyrke i kunstig sjøvann, sparer vi ressurser og bevarer matbasen for fisken. Fordi fisk også beriker Omega-3 innholdet gjennom alger. Dermed griper vi ikke inn i det naturlige økosystemet i havet, og fiske- og krillbestanden blir spart. Vi er klar over vårt ansvar overfor havet og dets innbyggere og gir derfor gjerne noe tilbake. Det er spesielt viktig å støtte ideelle organisasjoner som er forpliktet til å beskytte maritime habitater. Kjenner du et interessant prosjekt eller en organisasjon, som er verdt å støtte? Tips oss gjerne på E-post.

Inneholder algeoljen fisk?

Nei, Nàdarra Algeolje er 100% vegansk. Den kommer direkte fra alger og produseres i lukkede omgivelser. Den er derfor ideell for alle som ønsker å spise vegansk. På grunn av det høye Omega-3 innholdet i Nàdarra Algeolje, trenger du ikke tilførsel av marine Omega-3 fettsyrer (DHA og EPA).

Inneholder algeoljen tungmetaller?

Nadarra algeolje dyrkes med lav forurensning. Takket være bærekraftig dyrking utsettes ikke alger og dermed også algeolje for havenes naturlige forurensende stoffer, tungmetaller og PCB. Til tross for alt dette blir algeoljen renset og kontrollert under produksjonen.

Inneholder kapslene Karragenan?

Kapselveggen er laget av tapiokastivelse (uten karragenan). Tapioka er en stivelse utvunnet fra lagringsrøttene til kassavaplanten.

Kan du overdosere oljen, og i så fall hva skjer da?

Overdosering er mulig, men det skal mye til. Teoretisk sett må mer enn en tredjedel av flasken konsumeres om dagen. Konsekvensene av en overdose vil være:

  • Blåmerker
  • Tynning av blodet
Lagring og holdbarhet?

Nadarra Algeolje: Uåpnet flaske kan oppbevares i romtemperatur, men bør ikke utsettes for direkte sollys eller varme. Uåpnet vil holdbarhet variere mellom 6 mnd til 12 mnd avhengig av produksjonsdato. Holdbarhetsdato er tydelig merket på produkt etiketten. Åpnet flaske bør benyttes innen 30 dager og oppbevares i kjøleskap.

Nadarra Algeolje Kapsler: Oppbevares i romtemperatur. Bør ikke utsettes for direkte sollys eller varme. Holdbarhet vil variere mellom 6 til 12 mnd avhengig av produksjonsdato.  Holdbarhetsdato er tydelig merket på produkt etiketten.

Kundesenter

Hvem sender dere varene med og hvor lang tid tar det å sende?

Vi sender pakkene våre med Posten. Frakt med Posten tar ca. 2-3 virkedager innen Norge .

Hvilke betalingsmåter tilbyr dere?

For din og vår sikkerhet tilbyr vi betaling med kredittkort og VIPPS gjennom Worldline (tidligere Bambora). Når du bruker Visa, MasterCard eller VIPPS blir beløpet reservert fra din konto når du handler. Når varene dine er klar til å sendes fra vårt lager oppdateres ordren til “Fullført” og beløpet blir overført til vår konto. Ved kjøp av fast leveranse (hver mnd, eller annenhver mnd) er det foreløpig kun mulig å betale med Visa eller MasterCard.

Hvor er pakken min?

Når pakkene blir lagt til forsendelse fra vårt lager får de et pakkesporingsnummer. Ordren får også status “Fullført”, og du mottar en mail med ordresammendrag. Her er det også en link til “Pakkesporing, som du kan klikke på for å spore forsendelsen hos Posten. De som har oppgitt mobilnummer ved bestilling vil også motta en sms med pakkesporing.

Hvor mye koster frakten?

Nàdarra spanderer frakten på alle bestillinger til privatmarkedet innen Norge.
Til bedrifter og i resten av Europa gjelder egne satser som benyttes av den enkelte transportør.

Jeg har et spørsmål om bestillingen jeg mottok.

Hvis pakken din, varene eller betalingen ikke oppfyller forventningene dine, eller hvis du har generelle spørsmål om bestillingen du har mottatt, kan du kontakte oss direkte: via e-post post@nadarra.no eller på telefon: 989 00 999.

Kan jeg få varene automatisk tilsendt hver måned?

Ja, det kan du. Velg antall “Flytende algeolje” og/eller “Algeolje i kapsler” her. Når du betaler vil kredittkortet ditt bli lagret trygt og sikkert hos vår betalingsleverandør Worldline og belastes automatisk når neste forsendelse er på vei til deg. Hvis du av en eller annen grunn ønsker å stoppe “Fast leveranse” kan du når som helst gjøre dette via “Min konto“, eller ved å sende oss en E-post, eller ringe 989 00 999.