Frisk etter hjerteinfarkt

Frisk etter hjerteinfarkt

Artikkel-serie med gode grunner til å huske Omega-3 hver dag
Del 8 av 9

Hjerteinfarkt er en skremmende opplevelse både for den som opplever det og de pårørende. Her er en oversikt over symptomene til hjerteinfarkt, og vi anbefaler på det sterkeste å lese/pugge dette, så man straks gjenkjenner en eller flere av disse tegnene.

Etter et infarkt har hjerte fått en stor belastning, og trenger opptrening og støttende næringsstoffer. Hjertet begynner ofte med en prosess som kalles remodellering, som er at hjertet endrer enten form, størrelse eller volum. Dette kan føre til nedsatt hjertefunksjon og høyere risiko for hjertesvikt og -infarkt i fremtiden. Andre symptomer kan være arrdannelse og betennelsesmarkører i blodet. I en studie fikk en gruppe placebo og en annen gruppe Omega-3 i kapsler. Gruppen som tok kapsler daglig over tid, hadde mindre tegn til hjertets remodellering, mindre arrdannelse og et redusert nivå av betennelsesmarkører i blodet. Det ble bevist at hjertet får riktige næringsstoffer gjennom de marine Omega-3-fettsyrene EPA og DHA.

Om Nàdarra og denne artikkelserien

Dette er del 8 av 9 deler under temaet “9 gode grunner til at man skal ta Omega-3 hver dag”. Kroppen vår trenger Omega-3-fettsyrer fordi den ikke produserer dette selv. Nàdarra leverer et plantebasert alternativ til Omega-3; Nàdarra Algeolje i kapsler eller flytende. Vi anbefaler å ta Omega-3 hver dag, og vi mener planeten vår er best tjent med at kilden til Omega-3 kommer fra plantene. Vår algeolje har en frisk og god smak, og den er helt fri for miljøgifter.

Kilde til denne artikkelen:
Forskning.no om Omega-3, hjertet og blodomløpet etter et hjerteinfarkt

Andre viktige sider om hjerteinfarkt:
Nasjonalforeningen for folkehelsen orienterer om hjerteinfarkt
Norsk Helseinformatikk om hjerteinfarkt
LHL om hjerteinfarkt

Ønsker du å bytte til et bedre alternativ for Omega-3?

Nàdarra Algeolje er 100% vegetabilsk og naturlig rik på de viktige Omega-3 fettsyrene EPA og DHA. Nàdarra Algeolje er fri for miljøstoffer og smaker friskt med de samme gode helse effektene en får fra fiskeolje og tran. Bra for deg. Bra for miljøet.

Se hva kundene synes om Nàdarra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *