Husk Omega-3 hver dag: “depresjon”

Husk Omega-3 hver dag: “depresjon”

Artikkel-serie med gode grunner til å huske Omega-3 hver dag
Del 2 av 9

Omega-3 hjelper mot depresjon

Depresjon er en typisk folkesykdom i Norge, spesielt i den mørke årstiden. Fortvil ikke, du er ikke alene. Alle opplever en form for depresjon i løpet av livet, og så finnes det noen triks for å unngå de dypeste dalene. Som vi var inne på i del 1 av 9, så trenger hjernen byggeklosser for optimal hjernefunksjon. Motvekten er følgelig nok tilførsel av EPA og DHA. Husk din daglige dose Omega-3.

Den utrolige EPA

Hjernen vår består av nesten 70% fett. Den mest kjente av Omega-3-fettsyrene er DHA, og denne får vi gjennom flere plantebaserte kilder, til eksempel chia og linfrø. Vi anbefaler DHA direkte fra algene i stedet for ressurskrevende omgjøring fra andre kilder. Teorien har lenge vært at det er DHA som er den viktigste byggeklossen for hjerne, men nå viser forskning fra Ghent University i Belgia at “lillebroren” EPA kan være den kritiske komponenten. Forskningen konkluderte med at mennesker med lave EPA-verdier hadde større depresjoner.

Om Nàdarra og denne artikkelserien

Dette er del 2 av 9 deler under temaet “9 gode grunner til at man skal ta Omega-3 hver dag”. Kroppen vår trenger Omega-3-fettsyrer fordi den ikke produserer dette selv. Nàdarra leverer et plantebasert alternativ til Omega-3; Nàdarra Algeolje i kapsler eller flytende. Vi anbefaler at man husker å ta Omega-3 hver dag, og vi mener planeten vår er best tjent med at kilden til Omega-3 kommer fra plantene. Vår algeolje har en frisk og god smak, og den er helt fri for miljøgifter.

Ønsker du å bytte til et bedre alternativ for Omega-3?

Nàdarra Algeolje er 100% vegetabilsk og naturlig rik på de viktige Omega-3 fettsyrene EPA og DHA. Nàdarra Algeolje er fri for miljøstoffer og smaker friskt med de samme gode helse effektene en får fra fiskeolje og tran. Bra for deg. Bra for miljøet.

Se hva kundene synes om Nàdarra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *