Power-Smoothie Algeolje Omega-3

med appelsin, kiwi, ingefær, gulrot og gurkemeie

Ingredienser:

2 mellomstore appelsiner
2 grønne kiwifrukter
2 gulrøtter
2 cm fersk ingefær
1/2 ts gurkemeie
1 ts agavesirup (eller alternativt honning)
1 ts Nàdarra Algeolje Omega-3 Vegan

 

Dette gjør du for å lage Power-Smoothie:

Skrell appelsinene, kiwiene og gulrøttene og skjær dem i store biter. Skjær et ca 2 cm (finger) tykt stykke av en ingefærpære, skrell og skjær i fine skiver. Legg terninger, appelsiner, kiwier og gulrøtter sammen med ingefærskivene i en blender. Tilsett 1/2 ts gurkemeie og 1 ts agavesirup eller alternativt honning. Bland alle ingrediensene til du får en kremet konsistens. Tilsett vann etter ønske hvis en mer flytende konsistens er ønsket.

Hell kraftdrikken i et glass og tilsett 1 ts Omega-3 Vegan eller 1 ss Omega-3 Total og rør godt inn. Pynt med en appelsin- eller kiwi-skive etter ønske.

God appetitt! ?

Tips: Hvis du vil gjøre litt arbeid for mikseren din, kan du først koke gulrøttene før du blander. For dette formålet, kutt gulrot i skiver, legg i kokende vann og kok forsiktig i ca 3 minutter. Avkjøl deretter i kaldt vann og la det avkjøles i 3 minutter.

 

Generelt om bruken av algeolje og Omega-3

Omega-3 kan blandes i kalde drikker og retter. Det er viktig å merke seg at Omega-3-fettsyrer ikke er glad i varmebehandling. Dette er følsomme fettsyrer som harskner raskere ved oksidering og varme. Plantebasert algeolje fungerer fint som dressing i salater, så bland gjerne med andre sunne oljer, for eksempel rapsolje som også inneholder Omega-3. Pass på at du ikke overskrider dagsdosen på algeolje i vår smoothie.

 

Smoothie appelsin ingefær omega-3 algeolje

Smaken av algeolje med Omega-3 er god og frisk og den er fin å blande i smoothie. Plantebasert, vegansk mat er næringsrikt og veldig sunt og godt.

 

Om Nàdarra og våre plantebaserte oppskrifter

Vi fokuserer på plantebaserte alternativer i våre oppskrifter, og vi finner inspirasjon fra ulike opplysningskontorer, blogger og Facebook grupper. Vi oppgir kilder der vi ikke har laget oppskriften selv, men teamet bak Nàdarra liker å eksperimentere og lage oppskrifter selv, så mange oppskrifter er egenkomponert. I tillegg til det plantebaserte elementet ønsker vi i tillegg å sette sammen gode oppskrifter som har betennelsesdempende råvarer. Algeolje med Omega-3 er betennelsesdempende med sine marine fettsyrer, og vi ønsker å komplettere disse virkestoffene med andre råvarer som har samme effekt på kroppen vår.

Få mer inspirasjon:
Helsepersonell for Plantebasert Kosthold
Vegetarbloggen til Mari Hult
Hanne-Lenes Vegetar

Andre oppskrifter fra Nàdarra:
Oppskrift på vannmelonpizza med plantebasert Omega-3
Smoothie med Algeolje
Rødbetsuppe med betennelsesdempende råvarer