Hjerte- og karsykdom

Hjerte- og karsykdom

Artikkel-serie med gode grunner til å huske Omega-3 hver dag
Del 4 av 9

Oppnår man lavere risiko for hjerte- og karsykdommer?

I lang tid trodde man at de sunne Omega-3-fettsyrene EPA og DHA reduserte hjerte- og karsykdommer. Dette stemmer ikke. En stor gresk studie sammenholdt forskning fra 69 000 forskjellige mennesker fra ulike forskningsprosjekter, og fant ingen sammenheng mellom de som inntar mye og/eller lite Omega-3. Hypotesen var at dette skulle gi utslag på risikoen for hjerte- og karsykdom, slik som eksempelvis hjerteinfarkt eller hjerneslag. 

Vi synes det er viktig at bransjens kommersielle interesser ikke overselger produktene og deres virkeområder. Derfor tar vi denne artikkelen med for å presisere at forskning også utelukker virkningen av Omega-3 på visse deler av kroppens funksjoner.

Når det er sagt, så er det likevel viktig å merke seg at Omega-3 er viktig for kroppen. Disse fettsyrene produserer ikke kroppen selv, og de har en rekke gode egenskaper for blodet. Vi nevner blant annet at Omega-3 reduserer høye verdier av fettstoffer (triglyserider) og det farlige kolesterolet LDL.

Om Nàdarra og denne artikkelserien

Dette er del 4 av 9 deler under temaet “9 gode grunner til at man skal ta Omega-3 hver dag”. Kroppen vår trenger Omega-3-fettsyrer fordi den ikke produserer dette selv. Nàdarra leverer et plantebasert alternativ til Omega-3; Nàdarra Algeolje i kapsler eller flytende. Vi anbefaler at man husker å ta Omega-3 hver dag, og vi mener planeten vår er best tjent med at kilden til Omega-3 kommer fra plantene. Vår algeolje har en frisk og god smak, og den er helt fri for miljøgifter.

Kilde:
NRK avlivet myten om Omega-3 og hjerte-/ karsykdom allerede i 2012
Resultatene som fastslår at det ikke er sammenheng mellom Omega-3 og hjerte- karsykdommer

Ønsker du å bytte til et bedre alternativ for Omega-3?

Nàdarra Algeolje er 100% vegetabilsk og naturlig rik på de viktige Omega-3 fettsyrene EPA og DHA. Nàdarra Algeolje er fri for miljøstoffer og smaker friskt med de samme gode helse effektene en får fra fiskeolje og tran. Bra for deg. Bra for miljøet.

Se hva kundene synes om Nàdarra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *