Hjelper algeolje mot fødselsdepresjoner?

gravid mor amming barn Svangerskap Farskap Farskapspermisjon Permisjon Fintid Oppvekst Kos Algeolje Omega3

De marine Omega-3 fettsyrene EPA og DHA spiller en viktig rolle under graviditet og amming. De påvirker utviklingen av barnets hjerne og syn og kan redusere risikoen for å utvikle allergiske sykdommer. I tillegg er det påvist at tilstrekkelig inntak av Omega-3 fettsyrer kan redusere fødselsdepresjoner.

Hyppigheten av fødselsdepresjon er gitt med en forekomst på mer enn 10% og representerer en enorm psykologisk belastning, ikke bare for den berørte moren, men også for hele det sosiale miljøet. Omega-3 indeksen, altså nivået av Omega-3 fettsyrer i kroppen, korrelerer med risiko for utviklingen av depresjon etter fødselen (1). Omega-3 indeksen ble her målt i uke 28 av svangerskapet. Det var en klar negativ sammenheng mellom Omega-3 indeksen og skala for svangerskapsdepresjon (EPDS, Edinburgh Postnatal Depression Scale). Jo høyere Omega-3 indeksen til den gravide kvinnen, desto mindre oppstod depresjon. Hvis Omega-3 indeksen var over medianen, som lå rundt 6% (8-11% regnes som optimal), forelå ingen depresjon i henhold til EPDS-scoren. Omvendt hadde omtrent halvparten av alle kvinnene som var blandt de 25 % med lavest Omega-3 indeks (under 5%) en klinisk relevant depresjon!

De epidemiologiske dataene indikerer en forebyggende effekt av Omega-3 ved depresjon. I en klinisk studie fikk 80 førstegangs kvinner med depresjon under graviditet 1 g Omega-3 eller placebo i 6 uker. Med i gruppen som tok Omega-3 ble det påvist en signifikant reduksjon i depresjon. I denne gruppen falt depresjonspoengsummen fra 16,52 til 9,17. I placebogruppen falt tilsvarende score fra 17,47 til 14,70, noe som viser til en ca. 10% «placebo-effekt».

I en annen studie mottok 36 gravide kvinner med en “alvorlig depresjon” daglig 3,4 g Omega-3 (tilsvarende ca. 1 spiseskje algeolje) eller placebo. Hos 62% i Omega-3 gruppen ble det observert en forbedring i depresjonen, mens placebogruppen tilsvarende tall var 27 %. En fullstendig remisjon ble oppnådd av 38% i Omega-3 gruppen, men bare 18% i kontrollgruppen.

Kilder:

(1) Markhus MW, Skotheim S, Graff IE, Frøyland L, Braarud HC, Stormark KM, Malde MK (2013) Low omega-3 index in pregnancy is a possible biological risk factor for postpartum depression. PLoS One 8(7):e67617. https://doi.org/10.1371/ journal.pone.0067617
(2) Kaviani M, Saniee L, Azima S, Sharif F, Sayadi M (2014) The effect of omega-3 fatty acid supplementation on maternal depression during pregnancy: a double blind randomized controlled clinical trial. IntJCommunityBasedNursMidwifery 2(3):142–147
(3) Su KP, Huang SY, Chiu TH, Huang KC, Huang CL, ChangHC, Pariante CM(2008)Omega-3 fatty acids for major depressive disorder during pregnancy: results froma randomized, double-blind, placebocontrolled trial. JClinPsychiatry69(4):644–651

Ønsker du å bytte til et bedre alternativ for Omega-3?

Nàdarra Algeolje er 100% vegetabilsk og naturlig rik på de viktige Omega-3 fettsyrene EPA og DHA. Nàdarra Algeolje er fri for miljøstoffer og smaker friskt med de samme gode helse effektene en får fra fiskeolje og tran. Bra for deg. Bra for miljøet.

gravid mor amming barn Svangerskap Farskap Farskapspermisjon Permisjon Fintid Oppvekst Kos Algeolje Omega3

Flere aktuelle saker fra Nàdarra

Er en vegansk livsstil kommet for å bli?

Kjøttproduksjon blir betraktet som en stor utfordring for verdens bærekraft. I Norge brukes faktisk rundt 85 prosent av alt jordbruksarealet til vekster som går til husdyrfôr. I tillegg står jordbruk for en stor andel av klima-gass utslipper, for menneskeskapt tilførsel av fosfor og nitrogen som belaster jordas stoffkretsløp, og for største delen av verdens uttak av ferskvann fra vassdrag og grunnvann.

Omega-3 hjelper mot ømme ledd og betennelse

Algeolje demper leddsmerter og motvirker stivhet og betennelse. Dosen skal være høy og svare til å spise fet fisk hver dag eller ta et daglig tilskudd på ca. 3000 mg. Algeolje er ett av de stoffene som har sterkest betennelsesdempende effekt.

Osteoporose: Omega-3 reduserer benskjørhet

Tettheten i beinmassen avtar fra vi er ca 30 år, og risikoen for benskjørhet øker. Det er viktig med kalsium i et rikholdig kosthold, og Omega-3-fettsyrene hjelper kroppen med bedre opptak av kalsium. Følgelig hjelper Omega-3 med å bekjempe osteoporose.

Det beste EPA- og DHA-supplementet i Norge i dag

God smak og trygge ingredienser. Litt dyrt, men likevel det beste EPA- og DHA-supplementet i Norge i dag.

James Winston

Har lett etter flytende algeolje i evigheter

Hei Nàdarra. Jeg vil bare si takk for et fantastisk produkt! Har lett etter flytende algeolje i evigheter, og ENDELIG var det noen som hørte min bønn… Så bra at dere er med på å gjøre det lettere å leve plantebasert.

Kristiane

Flott produkt! God smak!

Takker og bukker for leveringen! Alt kom frem i god behold! Flott produkt! God smak! Og best av alt: ingen karagenan eller andre fæle kapselstoffer! Den flytende er veldig mye bedre enn tran. Ingen fæle oppstøt og fiskegufs.

Alf

Det kjennes trygt ut for meg og miljøet å bruke Nadarra algeolje

Jeg er rett og slett glad og takknemlig for at det kjennes trygt ut for meg og miljøet å bruke Nadarra algeolje, nettopp fordi det er alger og ikkje fisk som brukes. Det at dere henviser til mange forskningsrapporter (som jeg enkelt kan klikke meg inn på for å lese), vitner om ein seriøs aktør. Jeg føler meg ivaretatt som kunde! Og ja, smaken er god, abonnementet fungerer ypperlig. Kan det bli bedre?

Inger Margrethe Åsland

Fritt for miljøgifter med et lavt klimaavtrykk

Supert at dere fremmer et produkt fritt for miljøgifter og som har et lavt klimaavtrykk.

Gerd

Veldig fornøyd med den flytende algeoljen

Veldig fornøyd med den flytende algeoljen som jeg bestilte hos dere. Har tidligere tatt tran jevnlig men orket til slutt ikke smaken så jeg søkte noe nytt.

Thomas

Fri for miljøgifter

Våre alger vokser ikke i havet, men i store saltvannstanker. Vi overvåker prosessen og dyrker frem en helt ren algeolje full av de verdifulle Omega-3 fettsyrene. Havet er i stadig større grad forurenset av dioksiner, PCB, mikroplast, kvikksølv og andre tungmetaller. Disse giftstoffene finner man dessverre igjen i fisken. Vår fremstilling av algeolje skjer i en beskyttet atmosfære, og følgelig belaster det heller ikke havene. Nàdarra gir deg Omega-3 direkte fra kilden: Bra for deg. Bra for miljøet.

Frisk og god smak

Nàdarra Algeolje er enkel å dosere, har en frisk og god smak som gjør at den kan drikkes ren, brukes som salatdressing eller blandes i en smoothie. Daglig dosering tilsvarer ca. 1 teskje. Grunnen til den friske og gode smaken er at vi har et selektert utvalg av de beste råvarene som inneholder veldig lave oksideringsverdier.

100% vegetabilsk

Tradisjonelt har tran og fiskeolje vært de beste kildene til ekstra påfyll av de viktige Omega-3 fettsyrene EPA og DHA. Men både på grunn av utfordringen med økende forurensning av havet samt begrensning i fiskebestanden, anses alger som fremtidens ressurs når det gjelder Omega-3 fettsyrer. Nàdarra tilbyr som første aktør i Norge en Omega-3 rikholdig algeolje i flytende form.

Rik på Omega-3 fettsyrene EPA og DHA

Nàdarra flytende Algeolje har en dagsdose på 5 ml (ca. 1/2 teskje) og inneholder hele 1 000 mg Omega-3, hvorav 270 mg av EPA fettsyren og 609 mg av DHA fettsyren.
Nàdarra Algeolje i kapsler har en dagsdose på 2 kapsler som inneholder 900 mg Omega-3, hvorav 210 mg av EPA fettsyren og 430 mg av DHA fettsyren.

Ofte stilte spørsmål

Er algeoljen glutenfri?
Inneholder algeoljen tungmetaller?
Er det mulig å få nok Omega-3 i kroppen gjennom daglig mat?
Er det tegn på at kroppen får for lite Omega-3?