Svar på dine spørsmål

gravid mor amming barn Svangerskap Farskap Farskapspermisjon Permisjon Fintid Oppvekst Kos Algeolje Omega3

Har du spørsmål? Her finner du de vanligste spørsmålene fra våre kunder.

Algeolje

Er algeoljen glutenfri?

Ja, både flytende og kapsel er fri for gluten.

Er det en vegetabilsk omega-3 olje for veganere eller vegetarianere?

Lin- og hampolje har en høy andel omega-3-fettsyrer i form av α-linolensyre (ALA). Problemet er at kroppen først må konvertere fettsyren ALA til de faktisk viktige fettsyrene EPA og DHA. Imidlertid kan enzymene våre bare konvertere maksimalt 10% av ALA til EPA og til og med maksimalt 0,5% til DHA. Selv med et veldig høyt inntak av ALA, kan ikke gode verdier for EPA og DHA – de faktisk viktige omega-3-fettsyrene – oppnås.

Med Nàdarra algeolje kan du sikre høyt inntak av de viktige omega-3 fettsyrene EPA og DHA, 100% vegetabilsk. Perfekt for en veganer, men også for alle som har et bevisst forhold til dyrene, vår natur, klima og fremtiden til jorden vår. Med bare en 1/2 teskje per dag tar du inn 1000 mg av de verdifulle marine fettsyrene – 100% fiskfrie.

Les mer

Er det mulig å få nok omega-3 i kroppen gjennom daglig mat?

Ja, det er teoretisk mulig. Du må imidlertid spise store mengder av visse matvarer for å gjøre dette. Realistisk sett kan dette imidlertid bare implementeres av veldig få. For å sikre inntak av ca 2 g, den daglige dosen som legene anbefaler, av omega-3 fettsyrer per dag, trenger du ca 100 g sild, 150 g tunfisk, 250 g laks, 300 g makrell eller 1,5 kg ørret.

Er det stor forskjell mellom linolje og algeolje?

Linolje er en vegetabilsk olje med høyt Omega-3 innhold (over 50%). Linolje inneholder imidlertid ikke noen av de viktige Omega-3 fettsyrene EPA og DHA, som anses som spesielt viktige for helsen og som finnes i vegetabilske algeoljer. Selv om kroppen vår kan konvertere alfa-linolensyren i linolje til EPA og DHA til en viss grad (konverteringsfaktor mellom 0,5% og 10%), er ikke linolje nok til å kompensere for et EPA- eller DHA-underskudd.

En vegetabilsk Omega-3 algeolje med høyt Omega-3 fettsyreinnhold (EPA og DHA) er Nadarra Algeolje – 100% vegetabilsk og fri for fisk.

Er det tegn på at kroppen får for lite omega-3?

For noen sykdommer kan det antas en omega-3-mangel, og sykdomsforløpet kan lindres ved å ta inn omega-3-fettsyrer. Generelt er det vestlige kostholdet mest assosiert med en omega-3-mangel. Direkte tegn oppfattes ikke riktig fordi de ofte er en del av hverdagen og man har lært å leve med dem (søvnproblemer, dårlig konsentrasjon, fordøyelsesproblemer osv.). I tillegg kan mange autoimmune sykdommer skyldes mangel på omega-3 fettsyrer, selv om det ikke har blitt lagt merke til noen endringer i kroppen på forhånd.

Fra hvilke alger lages Nàdarra Algeolje?

Riktig valg av råvare – alger – er avgjørende for kvaliteten på algeoljen. Mikroalgene, Schizochytrium sp., danner grunnlaget for vår veganske algeolje. Denne typen alge er en marine mikroalge og består av mikroskopiske encellede alger. Denne formen for alger finnes i mangroveskog på tropiske kyster. Den lever rent av organiske og vegetabilske stoffer som døde blader. Det spesielle med denne algen er at den danner de to viktige marine Omega-3 fettsyrene, DHA og EPA.

Hvilke kriterier er viktige når du skal velge en god algeolje?

Følgende kvalitetsfaktorer bør kontrolleres:

  • Rik på EPA og DHA (mange algeoljer inneholder bare DHA)
  • Høyt Omega-3 innhold
  • Å skaffe oljen så naturlig som mulig, ingen etterfølgende høyere konsentrasjon av Omega-3 fettsyrene i oljen
  • Spesielt fordelaktige analytiske verdier som TOTOX-verdi, tungmetaller og PCB
  • Bærekraft
  • Rent vegetabilsk og 100% vegansk
  • Nàdarra Algeolje oppfyller disse kriteriene og gjenspeiler dermed en høy kvalitetsstandard.
Hvor store er kapslene?

Størrelsen på kapslene er ca 23mm x 7mm. (2,3 cm x 0,7 cm)

Hvordan er bærekraftsaspektet til Nàdarra Algeolje?

Nàdarra Algeolje dyrkes på en bærekraftig og miljøvennlig måte. Vi får ikke mikroalgene som vi bruker til algeoljen fra havet. Ved å dyrke i kunstig sjøvann, sparer vi ressurser og bevarer matbasen for fisken. Fordi fisk også beriker Omega-3 innholdet gjennom alger. Dermed griper vi ikke inn i det naturlige økosystemet i havet, og fiske- og krillbestanden blir spart. Vi er klar over vårt ansvar overfor havet og dets innbyggere og gir derfor gjerne noe tilbake. Det er spesielt viktig å støtte ideelle organisasjoner som er forpliktet til å beskytte maritime habitater. Kjenner du et interessant prosjekt eller en organisasjon, som er verdt å støtte? Tips oss gjerne på E-post.

Inneholder algeoljen fisk?

Nei, Nàdarra Algeolje er 100% vegansk. Den kommer direkte fra alger og produseres i lukkede omgivelser. Den er derfor ideell for alle som ønsker å spise vegansk. På grunn av det høye Omega-3 innholdet i Nàdarra Algeolje, trenger du ikke tilførsel av marine Omega-3 fettsyrer (DHA og EPA).

Inneholder algeoljen tungmetaller?

Nadarra algeolje dyrkes med lav forurensning. Takket være bærekraftig dyrking utsettes ikke alger og dermed også algeolje for havenes naturlige forurensende stoffer, tungmetaller og PCB. Til tross for alt dette blir algeoljen renset og kontrollert under produksjonen.

Kan du overdose oljen, og i så fall hva skjer da?

Overdosering er mulig, men det skal mye til. Teoretisk sett må mer enn en tredjedel av flasken konsumeres om dagen. Konsekvensene av en overdose vil være:

  • Blåmerker
  • Tynning av blodet

Kundesenter

Hvem sender dere varene med og hvor lang tid tar det å sende?

Vi sender pakkene våre med Posten. Frakt med Posten tar ca. 2-3 virkedager innen Norge .

Hvilke betalingsmåter tilbyr dere?

For din og vår sikkerhet tilbyr vi kun kredittkort som betaling. Når du bruker Visa eller Mastercard blir beløpet reservert fra din konto når du handler. Når varene dine er klar til å sendes fra vårt lager oppdateres ordren til “Fullført” og beløpet blir overført til vår konto.

Hvor er pakken min?

Når pakkene blir lagt til forsendelse fra vårt lager får de et pakkesporingsnummer. Ordren får også status “Fullført”, og du mottar en mail med ordresammendrag. Her er det også en link til “Pakkesporing, som du kan klikke på for å spore forsendelsen hos Posten. De som har oppgitt mobilnummer ved bestilling vil også motta en sms med pakkesporing.

Hvor mye koster frakten?

Nàdarra spanderer frakten på alle bestillinger innen Norge.
I resten av Europa gjelder egne satser som benyttes av den enkelte transportør.

Jeg har et spørsmål om bestillingen jeg mottok.

Hvis pakken din, varene eller fakturaen ikke oppfyller forventningene dine, eller hvis du har generelle spørsmål om bestillingen du har mottatt, kan du kontakte oss direkte: via e-post post@nadarra.no eller på telefon: 989 00 999.

Kan jeg få varene automatisk tilsendt hver måned?

Ja, det kan du. Velg antall “Flytende algeolje” og/eller “Algeolje i kapsler” her. Når du betaler vil kredittkortet ditt bli lagret trygt og sikkert hos vår betalingsleverandør Bambora og belastes automatisk når neste forsendelse er på vei til deg. Hvis du av en eller annen grunn ønsker å stoppe “Fast leveranse” kan du når som helst gjøre dette via “Min konto“, eller ved å sende oss en E-post, eller ringe 989 00 999.

Ønsker du å bytte til et bedre alternativ for Omega-3?

Nàdarra Algeolje er 100% vegetabilsk og naturlig rik på de viktige Omega-3 fettsyrene EPA og DHA. Nàdarra Algeolje er fri for miljøstoffer og smaker friskt med de samme gode helse effektene en får fra fiskeolje og tran. Bra for deg. Bra for miljøet.

gravid mor amming barn Svangerskap Farskap Farskapspermisjon Permisjon Fintid Oppvekst Kos Algeolje Omega3

Flere aktuelle saker fra Nàdarra

Hjelper algeolje mot fødselsdepresjoner?

De marine Omega-3 fettsyrene EPA og DHA spiller en viktig rolle under graviditet og amming. De påvirker utviklingen av barnets hjerne og syn og kan redusere risikoen for å utvikle allergiske sykdommer. I tillegg er det påvist at tilstrekkelig inntak av Omega-3 fettsyrer kan redusere fødselsdepresjoner.

Er en vegansk livsstil kommet for å bli?

Kjøttproduksjon blir betraktet som en stor utfordring for verdens bærekraft. I Norge brukes faktisk rundt 85 prosent av alt jordbruksarealet til vekster som går til husdyrfôr. I tillegg står jordbruk for en stor andel av klima-gass utslipper, for menneskeskapt tilførsel av fosfor og nitrogen som belaster jordas stoffkretsløp, og for største delen av verdens uttak av ferskvann fra vassdrag og grunnvann.

Omega-3 hjelper mot ømme ledd og betennelse

Algeolje demper leddsmerter og motvirker stivhet og betennelse. Dosen skal være høy og svare til å spise fet fisk hver dag eller ta et daglig tilskudd på ca. 3000 mg. Algeolje er ett av de stoffene som har sterkest betennelsesdempende effekt.

Det kjennes trygt ut for meg og miljøet å bruke Nadarra algeolje

Jeg er rett og slett glad og takknemlig for at det kjennes trygt ut for meg og miljøet å bruke Nadarra algeolje, nettopp fordi det er alger og ikkje fisk som brukes. Det at dere henviser til mange forskningsrapporter (som jeg enkelt kan klikke meg inn på for å lese), vitner om ein seriøs aktør. Jeg føler meg ivaretatt som kunde! Og ja, smaken er god, abonnementet fungerer ypperlig. Kan det bli bedre?

Inger Margrethe Åsland

Fritt for miljøgifter med et lavt klimaavtrykk

Supert at dere fremmer et produkt fritt for miljøgifter og som har et lavt klimaavtrykk.

Gerd

Flott produkt! God smak!

Takker og bukker for leveringen! Alt kom frem i god behold! Flott produkt! God smak! Og best av alt: ingen karagenan eller andre fæle kapselstoffer! Den flytende er veldig mye bedre enn tran. Ingen fæle oppstøt og fiskegufs.

Alf

Har lett etter flytende algeolje i evigheter

Hei Nàdarra. Jeg vil bare si takk for et fantastisk produkt! Har lett etter flytende algeolje i evigheter, og ENDELIG var det noen som hørte min bønn… Så bra at dere er med på å gjøre det lettere å leve plantebasert.

Kristiane

Det beste EPA- og DHA-supplementet i Norge i dag

God smak og trygge ingredienser. Litt dyrt, men likevel det beste EPA- og DHA-supplementet i Norge i dag.

James Winston

Veldig fornøyd med den flytende algeoljen

Veldig fornøyd med den flytende algeoljen som jeg bestilte hos dere. Har tidligere tatt tran jevnlig men orket til slutt ikke smaken så jeg søkte noe nytt.

Thomas

100% vegetabilsk

Tradisjonelt har tran og fiskeolje vært de beste kildene til ekstra påfyll av de viktige Omega-3 fettsyrene EPA og DHA. Men både på grunn av utfordringen med økende forurensning av havet samt begrensning i fiskebestanden, anses alger som fremtidens ressurs når det gjelder Omega-3 fettsyrer. Nàdarra tilbyr som første aktør i Norge en Omega-3 rikholdig algeolje i flytende form.

Fri for miljøgifter

Våre alger vokser ikke i havet, men i store saltvannstanker. Vi overvåker prosessen og dyrker frem en helt ren algeolje full av de verdifulle Omega-3 fettsyrene. Havet er i stadig større grad forurenset av dioksiner, PCB, mikroplast, kvikksølv og andre tungmetaller. Disse giftstoffene finner man dessverre igjen i fisken. Vår fremstilling av algeolje skjer i en beskyttet atmosfære, og følgelig belaster det heller ikke havene. Nàdarra gir deg Omega-3 direkte fra kilden: Bra for deg. Bra for miljøet.

Frisk og god smak

Nàdarra Algeolje er enkel å dosere, har en frisk og god smak som gjør at den kan drikkes ren, brukes som salatdressing eller blandes i en smoothie. Daglig dosering tilsvarer ca. 1 teskje. Grunnen til den friske og gode smaken er at vi har et selektert utvalg av de beste råvarene som inneholder veldig lave oksideringsverdier.

Rik på Omega-3 fettsyrene EPA og DHA

Nàdarra flytende Algeolje har en dagsdose på 5 ml (ca. 1/2 teskje) og inneholder hele 1 000 mg Omega-3, hvorav 270 mg av EPA fettsyren og 609 mg av DHA fettsyren.
Nàdarra Algeolje i kapsler har en dagsdose på 2 kapsler som inneholder 900 mg Omega-3, hvorav 210 mg av EPA fettsyren og 430 mg av DHA fettsyren.

Ofte stilte spørsmål

Er algeoljen glutenfri?
Inneholder algeoljen tungmetaller?
Er det mulig å få nok Omega-3 i kroppen gjennom daglig mat?
Er det tegn på at kroppen får for lite Omega-3?