Delsum: kr 0,00


Du har ingen produkter i handlekurven.

Velg en side

Sukkerforbruket er historisk lavt

Nordmenn spiser mindre sukker, men vi trenger mer Omega-3

Photo by Katherine Chase on Unsplash

Helsedirektoratet advarer mot mangler

"Kostholdet i Norge har over tid hatt en positiv utvikling. Sett i forhold til målsettinger for kostholdet, viser tallmaterialet både positive og negative trekk. Det er flere positive utviklingstrekk de siste årene, men kostholdet i Norge har fortsatt klare ernæringsmessige svakheter som øker risikoen for utvikling av ikke-smittsomme sykdommer, som kreft, hjerte- og karsykdommer og diabetes type 2. Et kosthold i tråd med Helsedirektoratets kostråd og anbefalinger vil gi et godt grunnlag for god helse. Det er også samsvar mellom et kosthold som fremmer helse og et kosthold som er mer bærekraftig. Et slikt kosthold kjennetegnes blant annet av et høyere inntak av frukt, grønnsaker og grove kornprodukter og et lavere inntak av rødt og bearbeidet kjøtt. Pilene for fisk har pekt nedover i flere år. Selv om årets tall viser at nedgangen er mindre enn for året før, har vi en stor oppgave foran oss i å snu utviklingen på fisk, sier Linda Granlund, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet."

Enighet for de som kan spise fisk

Nàdarra støtter selvfølgelig Helsedirektoratet i at vi skal spise mer fisk, og dette bør være et naturlig førstevalg når man skal utvide og forbedre variasjonen i kostholdet. Etter dette kommer mer nøtter, grønnsaker og frukt, men her ser det ut til at nordmenn er blitt flinkere. Hurra!

Vi har en vekst i antall veganere, og for denne gruppen er det ikke et alternativ med fisk. Nàdarra har kosttilskuddet som må brukes av veganere, og vår algeolje er den reneste oljen i markedet. Nesten 80% av oljen er ren algeolje, og den gir hele 1000 mg Omega-3 på bare 2,5 ml.

Kilde:
Helsedirektoratets rapport om "Utviklingen i norsk kosthold - 2019"

Andre aktuelle saker hos Nàdarra:
Oppskrift på Julegodt
Aktivisme og vakker musikk
Gode grunner til å spise Omega-3 - del 6 av 9

Pin It on Pinterest

Share This