September – første måned med “r” i seg

Vi trenger ekstra kosttilskudd i måneder som inneholder r

september høst omega3 algeolje kosthold

Tid for gode vaner

September er tid for høst og innekos. Algeolje gir kroppen de viktige fettsyrene EPA og DHA. Disse finnes naturlig i Omega-3 som kommer fra havet, og vi kaller de marine fettsyrer. De marine fettsyrene er utvilsomt noe som kroppen har behov for, så start dagen med frokost og en teskje Nàdarra Algeolje. I mai til august står solen høyt på himmelen, og gir kroppen mange viktige næringsmidler gjennom sine livgivende solstråler. Når høsten og vinteren kommer, må vi spe på med andre kilder til næring. Marine fettsyrer hjelper kroppen med normal kroppsfunksjon på hjerte, hjerne og syn.

Normal kroppsfunksjon

Hjernefunksjonen får hjelp av DHA og EPA ved at hjernesignalene “blir smurt” og får bedre kontaktpunkter. Det motsatte vil være symptomer på demens, og at man ikke husker ting og mennesker, eller oppfatter verden rundt seg annerledes. Hjertefunksjonen får samme effekt, at oljen smører maskineriet. Hjertet får hjelp til å frakte blodet ut i kroppen, og de marine fettsyrene gir blodet bedre verdier. Dette kan du selv overvåke ved at du ber fastlegen om en grundig utredning av dine blodverdier.

Tips: La blodprøven være “før” status. Så bruker du Nàdarra Algeolje i ca 3 mnd, og tar så tilsvarende utredning (“etter”). Dette er beste beviset på at algeolje med Omega-3 hjelper kroppen din.

hette park kvinne omega3 algeolje høst september
 høst september Mat Algeolje Blodtrykk Lavere Omega3 Nadarra Måltid

Vanskelig med gode vaner?

Gode vaner inn i september og hele året krever litt planlegging og disiplin. Du må selv lage en vane for å ta Nàdarra Algeolje hver dag. Dagsdosen på hele 1000 mg Omega-3 må inntas kontinuerlig, og husk: Det er ingen grunn til å ta mer enn dagsdosen fordi mage- og tarmsystem har en begrensning for hvor mye den klarer å ta opp per døgn. Et tips fra oss i Nàdarra er at du kan bruke dagsdosen på 2,5 ml i maten. Lag deg en deilig salat med Nàdarra Algeolje som del av dressingen.

Ta vare på jorden vår

Nàdarra Algeolje henter sine “superkrefter” fra algene. Det er jo ingen grunn for at vi skal hente Omega-3 med de marine fettsyrene fra fisken. Nederst i næringskjeden, hos algene, finner vi kilden til Omega-3. Utvinning av algeolje krever færre ressurser og kan mette flere i befolkningen. Måten vi høster fra jorden vår på har de senere årene lært oss at vi må tenke mer plantebasert, og at jorden gir oss de næringsstoffer vi trenger, uten at vi må videreforedle råvarene.

Nàdarra ønsker deg og dine en riktig god høst og vintertid!

Kilder: 
Aftenposten: Lurt å ta Omega-3 om sommeren også
Forskning.no: Myter om sjømat og Omega-3 som kosttilskudd

Andre artikler fra Nàdarra:
Betydningen av Omega-3 i kreft
Skal det være en Algeøl?
Om Nàdarra

høst september Mat Algeolje Blodtrykk Lavere Omega3 Nadarra Måltid