Psoriasis

Algeolje bekjemper psoriasis

Psoriasis er en betennelsestilstand i huden som algeolje med Omega-3 kan dempe og lindre, men Omega-3 kan ikke helbrede psoriasis. Det krever ganske høye doser, minst 3000 mg om dagen. Høye doser med Omega-3 er, over tid, ikke bra for kroppens andre funksjoner og organer. Derfor skal psoriasis bekjempes med andre medisiner og/eller naturprodukter, og fastlege eller annet helsepersonell kan gi deg råd. PEF Norge har også mye aktuell informasjon, se kilder. 

Algeolje er kilden til Omega-3

Dette er ren olje til kroppen vår. Fettsyrene EPA og DHA er marine fettsyrer som kroppen trenger, og ikke produserer selv. Fettsyren ALA er også en kilde til Omega-3, og den er også del av et sunt kosthold. I tillegg må man ha marine Omega-3-fettsyrer. Det er langt vanskeligere å finne gode kilder til EPA og DHA, og algene er kilden til disse viktige fettsyrene.

Hud Psoriasis Omega3 Algeolje Helse

Anbefalinger til godt kosthold

Et rikt kosthold med Omega-3 skal inneholde algeolje med EPA og DHA. Anbefalt dagsdose er minst 250 mg EPA og DHA, men det kan også være du skal ha høyere doser i visse diagnoser. Derfor er det viktig at du tar en blodanalyse og søker råd hos fastlege eller annet helsepersonell. Vær oppmerksom på at naturmedisin ikke er feil, og at det kan erstatte medisiner som gis av fastlegen. Spør gjerne fastlegen om denne tankegangen siden naturmedisin generelt har færre bivirkninger.

Kilder til Psoriasis

PEF Norge – Hudportalen.no
Psoriatikere med råd, tips og historier om sykdommen