Osteoporose

Algeolje bekjemper benskjørhet

Tettheten i beinmassen avtar fra vi er ca 30 år, og risikoen for benskjørhet øker. Det er viktig med kalsium i et rikholdig kosthold, og Omega-3-fettsyrene hjelper kroppen med bedre opptak av kalsium. Følgelig hjelper Omega-3 med å bekjempe osteoporose.

I følge en studie i British Journal of Nutrition har det vist seg at Omega-3-fettsyrene har positive effekter på benhelsen, spesielt når de ble tatt sammen med kalsium. Studien viste at fettsyrene økte mengden kalsium som kroppen tar opp. Dette fremmer beinstyrke og vekst, og senere i livet unngår vi kanskje benbrudd og komplikasjoner.

Algeolje er kilden til Omega-3

Dette er ren olje til kroppen vår. Fettsyrene EPA og DHA er marine fettsyrer som kroppen trenger, og ikke produserer selv. Fettsyren ALA er også en kilde til Omega-3, og den er også del av et sunt kosthold. I tillegg må man ha marine Omega-3-fettsyrer. Det er langt vanskeligere å finne gode kilder til EPA og DHA, og algene er kilden til disse viktige fettsyrene.

Nàdarra gir deg hele 1000 mg Omega-3 per dagsdose. Dagsdosen er på “bare” 2,5 ml (halv teskje). Effekten av daglige doser vil tilta fra ca 2 måneders bruk. Den tydeligste ben-relaterte og synlige effekten er finere negler og neglbånd.

plante dråpe omega-3 rabatt algeolje kampanje
osteoporose benskjørhet betennelse inflammasjon triglyserid

Tilgang på råvarer

Det er viktig med tilgang til gode råvarer for å bekjempe osteoporose/ benskjørhet. Algeolje er en råvare som har blitt solgt til fiskeoppdrett som fôr før den kommer til oss mennesker. Nàdarra mener denne omveien via fisken er unødvendig når du kan få Omega-3 direkte fra kilden. Prisen på algeolje er noe høyere enn fiskeolje, og dette skyldes at det fremdeles er få produsenter. Vi kan endre dette ved å kjøpe og etterspørre med algeolje.

Rabatt ved kvantum og abonnement

Algeolje har en høyere pris, men regnet på antall gram Omega-3 per dose, så er ikke forskjellene så store. Nàdarra Algeolje har høye næringsverdier, og er en ren olje uten miljøgifter. For at det skal bli lettere for deg å velge Nàdarra Algeolje, så har vi incentiver til abonnement og kvantum. 

Anbefalinger

Et rikt kosthold med Omega-3 skal inneholde algeolje med EPA og DHA. Anbefalt dagsdose er minst 250 mg EPA og DHA, men det kan også være du skal ha høyere doser i visse diagnoser. Derfor er det viktig at du tar en blodanalyse og søker råd hos fastlege eller annet helsepersonell. Vær oppmerksom på at naturmedisin ikke er feil, og at det kan erstatte medisiner som gis av fastlegen. Utfrordre gjerne legene i Norge på denne tankegangen siden naturmedisin generelt har færre bivirkninger.

Kilder om osteoporose/ benskjørhet

British Journal of Nutrition
Hepla.no

Andre aktuelle saker fra Nàdarra

Når fisk fôres med fisk
Fibromyalgi og Omega-3 fra algene