Oppskrift på Smoothie med Algeolje

Jordbær- og banansmoothie fullpakket med Omega-3

Omega-3 kan blandes i kalde drikker og retter. Det er viktig å merke seg at Omega-3-fettsyrer ikke er glad i varmebehandling. Dette er følsomme fettsyrer som harskner raskere ved oksidering og varme. Algeolje fungerer fint som dressing i salater, så bland gjerne med andre sunne oljer, for eksempel rapsolje som også inneholder Omega-3. Pass på at du ikke overskrider dagsdosen på algeolje. Vi er blitt spurt om vi kan bringe oppskriften til smoothien vi laget til lanseringsfesten vår, og her får dere den:

Antall porsjoner – 2

Ingredienser:

  • 1 banan – gjerne frossen i biter
  • 1/2 pose med frosne jordbær
  • 1/2 beger med vanilje yoghurt
  • 4 dl appelsinjuice
  • 5 ml (1 teskje) Nàdarra Algeolje med rikelige mengder EPA og DHA

Tilberedning av smoothie med Nàdarra flytende algeolje

Ingrediensene blandes i blender og kjøres på normal hastighet til alle jordbærene er knust. Nàdarra flytende algeolje kan tas oppi blenderen rett før servering. Bruk gjerne flotte stetteglass med stor åpning for masse aroma og smak.

Vel bekomme!

 

Om Nàdarra og våre oppskrifter

Vi fokuserer på plantebaserte alternativer i våre oppskrifter, og vi finner inspirasjon fra ulike opplysningskontorer, blogger og Facebook grupper. Vi oppgir kilder der vi ikke har laget oppskriften selv, men teamet bak Nàdarra liker å eksperimentere og lage oppskrifter selv, så mange oppskrifter er egenkomponert. I tillegg til det plantebaserte elementet ønsker vi i tillegg å sette sammen gode oppskrifter som har betennelsesdempende råvarer. Algeolje med Omega-3 er betennelsesdempende med sine marine fettsyrer, og vi ønsker å komplettere disse virkestoffene med andre råvarer som har samme effekt på kroppen vår. 

Smaken av Algeolje er god og frisk, og Omega-3 går fint med deilig jordbær- og banansmoothie. Dette er den plantebaserte oppskriften fra lanseringsfesten vår.

 

Frukt.no har flere oppskrifter på smoothie, og du kan tilsette algeolje med Omega-3 i alle sammen.