Eple- og blåbærdessert med omega-3

 

Ingredienser til 2 porsjoner dessert:

2 røde epler
4 ss vann
2 ss sitronsaft
3 ss honning (eller agavesirup)
100 gr blåbær
150 gr gresk yoghurt eller vegansk alternativ
2 ts Nàdarra algeolje med Omega-3

Garnityr:

50 gr revne eller hakkede mandler
10 gr Gojibær hvis ønskelig

Slik gjør du/ oppskrift:

Vask, skrell og kutt terninger av eplene. Sett en panne på lav varme og tilsett eplebitene, vann og sitronsaft.
Kok opp kort tid og tilsett 2 ss honning (eller agavesirup) og la det småkoke i ca 3 minutter.
Tilsett blåbær, bland alt sammen og sett til avkjøling i en bolle.

Ha gresk yoghurt i en bolle og rør inn 2 ts Nàdarra algeolje med Omega-3. Tilsett 1 ss honning (eller agavesirup) for å få sødme.

Ta deretter 2 dessertglass og tilsett det første laget med yoghurt (ca. 2-3 ss) i hvert glass. Dette blir fulgt av et lag med eple- og blåbærkompott på yoghurten og et annet lag med yoghurt. Det fjerde og siste laget er den resterende kompotten.

Hakk 50 gram mandler og fordel dem over begge glassene. Pynt etter ønske, for eksempel med gojibær.

Og nå er din deilige, sunne og Omega-3-rike lagdessert klar. 

God appetitt! ?

 

Generelt om bruken av algeolje med Omega-3

Omega-3 kan blandes i kalde drikker og retter. Det er viktig å merke seg at Omega-3-fettsyrer ikke er glad i varmebehandling. Dette er følsomme fettsyrer som harskner raskere ved oksidering og varme. Plantebasert algeolje fungerer også fint som dressing i salater, så bland gjerne med andre sunne oljer, for eksempel rapsolje som også inneholder Omega-3. Pass på at du ikke overskrider dagsdosen på algeolje i vår dessert.

oppskrift Eple Blåbær Lagdessert Agavesirup Omega3 Algeolje Dessert

Smaken av algeolje med Omega-3 er god og frisk og den er fin å blande i dessert. Plantebasert, vegansk mat er næringsrikt og veldig sunt og godt. Du må gjerne variere vår oppskrift.

 

Om Nàdarra og våre plantebaserte oppskrifter

Vi fokuserer på plantebaserte alternativer i våre oppskrifter, og vi finner inspirasjon fra ulike opplysningskontorer, blogger og Facebook grupper. Teamet bak Nàdarra liker å eksperimentere og lage oppskrifter selv, så mange oppskrifter er egenkomponert. Vi oppgir kilder der vi ikke har laget oppskriften selv. I tillegg til mer plantebasert kosthold ønsker vi i tillegg å sette sammen gode oppskrifter som har betennelsesdempende råvarer. Algeolje med Omega-3 er betennelsesdempende med sine marine fettsyrer, og vi ønsker å komplettere disse virkestoffene med andre råvarer som har samme effekt på kroppen vår. Les for eksempel om vidunderstoffet Resolvin som reduserer leddsmerter.

Få mer inspirasjon:
Helsepersonell for Plantebasert Kosthold
Vegetarbloggen til Mari Hult
Hanne-Lenes Vegetar

Andre oppskrifter fra Nàdarra:
Power-Smoothie Algeolje Omega-3
Vannmelonpizza med plantebasert Omega-3
Betennelsesdempende salat med algeolje
Smoothie med Algeolje
Rødbetsuppe med betennelsesdempende råvarer