Eksotisk aspargessalat med omega-3

 

Ingredienser/ oppskrift

100 g salat – Isberg – Crispi eller eget ønske
500 g grønn asparges
1 bunt med reddiker
1 mango
1 avokado

Dressing

4 ss limesaft
3 ss soyasaus
1 ss agavesirup
2 ts Omega-3 Vegan Algeolje

Garnityr

50 g peanøtter

Dette gjør du

Vask den grønne aspargesen og skjær av endene.
Del aspargesen i biter som er ca 4 cm lange og stek dem på lav varme med litt rapsolje i 5-8 minutter.
Vask salat, reddiker, mango og avokado.
Rengjør reddikene og skjær dem i biter eller tynne skiver.
Halvér avokadoen, fjern steinen og bruk en skje til å fjerne massen fra skallet.
Skjær så avokadohalvdelene i små terninger.
Skrell mangoen, fjern steinen og lag terninger.
Ha alle ingrediensene i en stor bolle.
Til dressingen har du limesaften, soyasausen og agavesirupen i en liten bolle.
Tilsett deretter 2 ts Omega-3 Nàdarra vegansk algeolje og bland alt sammen.
Hell dressingen over salaten, rør alt og pynt med peanøtter som du vil.

Vel bekomme!

 

Generelt om bruken av Nàdarra Algeolje med Omega-3

Omega-3 kan blandes i kalde drikker og retter. Det er viktig å merke seg at Omega-3-fettsyrer ikke er glad i varmebehandling. Dette er følsomme fettsyrer som harskner raskere ved oksidering og varme. Plantebasert algeolje fungerer fint som dressing i salater, så bland gjerne med andre sunne oljer, for eksempel rapsolje som også inneholder Omega-3. Pass på at du ikke overskrider dagsdosen på algeolje i vår smoothie.

 

Salat reddik mango algeolje asparges sommer deilig oppskrift omega-3 vegansk

Smaken av algeolje med Omega-3 er god og frisk og passer til oppskrift på salat. Plantebasert, vegansk mat er næringsrikt og veldig sunt og godt.

 

Om Nàdarra og våre plantebaserte oppskrifter

Vi fokuserer på plantebaserte alternativer i våre oppskrifter, og vi finner inspirasjon fra ulike opplysningskontorer, blogger og Facebook grupper. Vi oppgir kilder der vi ikke har laget oppskriften selv, men teamet bak Nàdarra liker å eksperimentere og lage oppskrifter selv, så mange oppskrifter er egenkomponert. I tillegg til det plantebaserte elementet ønsker vi i tillegg å sette sammen gode oppskrifter som har betennelsesdempende råvarer. Algeolje med Omega-3 er betennelsesdempende med sine marine fettsyrer, og vi ønsker å komplettere disse virkestoffene med andre råvarer som har samme effekt på kroppen vår.

Få mer inspirasjon:
Helsepersonell for Plantebasert Kosthold
Vegetarbloggen til Mari Hult
Hanne-Lenes Vegetar

Annet aktuelt fra Nàdarra:
Når fisk fôres med fisk
Oppskrift på vannmelonpizza med plantebasert Omega-3
Betennelsesdempende salat med algeolje
Rødbetsuppe med betennelsesdempende råvarer