Fibromyalgi og Omega-3 fra algene

Personer med fibromyalgi bør opprettholde en normal kroppsvekt. Ved overvekt blir leddene overbelastet, og man opplever mer smerte. Er man for tynn, vil kroppen ha mindre motstandskraft mot infeksjoner, og man blir lettere syk.

Kroppsvekt og fibromyalgi

Personer med fibromyalgi bør opprettholde en normal kroppsvekt. Ved overvekt blir leddene overbelastet, og man opplever mer smerte. Er man for tynn, vil kroppen ha mindre motstandskraft mot infeksjoner, og man blir lettere syk. Utgangspunktet for deg som revmatiker er et godt sammensatt kosthold. Du har økt behov for visse næringsstoffer på grunn av en kronisk betennelsestilstand i kroppen. Betennelsen gjør nemlig at du bruker mer av noen næringsstoffer.

Antioksidanter

Hos personer med betennelsesaktig revmatisk sykdom har man målt lavere konsentrasjoner av antioksidanter i blodet. Antioksidantene blir brukt til å redusere skadene av selve betennelsesprosessen. All frukt, bær og grønnsaker er rike på antioksidanter og andre helsebringende plantestoffer. Desto sterkere farge de har, desto mer helsebringende plantestoffer inneholder de.

Omega-3-fettsyrer

I områder hvor man spiser mye fisk og dermed har et høyt inntak av omega-3-fettsyrer, er det registrert lavere forekomst av revmatiske sykdommer. Gode kilder til omega-3-fettsyrer er fet fisk og algeolje. En daglig dose på 2-3 gram omega-3-fettsyrer har vist seg å virke betennelsesdempende. Tar du så store doser, må du ta kosttilskudd uten vitamin A og D. Nàdarra Algeolje har ikke disse vitaminene, samt at bare en teskje gir deg 2 gram med Omega-3-fettsyrer. Kraftige saker! 

Se muligheten i stedet for begrensningen

Den største oppgaven du står overfor, er å være din egen pådriver og tilrettelegger for den fysiske aktiviteten du ønsker å gjennomføre. Flere små bolker av fysisk aktivitet i løpet av dagen og uken er viktig for den sammenlagte mengden aktivitet. En økning i hverdagsaktiviteter kan være like helsefremmende som et mer strukturert og tilrettelagt aktivitetsprogram. Gevinsten er økt overskudd og mindre smerter. Dette er kjempeviktig for livskvaliteten og gjør det lettere å leve med revmatisme.

Algeolje er kilden til Omega-3

Algeoljen fra Nàdarra er en ren olje med de marine fettsyrene EPA og DHA; disse to fettsyrene finnes ikke naturlig i kroppen, og algene er naturens kilde. Dagsdosen kan økes for personer med fibromyalgi for bedre livskvalitet. Nàdarra Algeolje inneholder ikke vitamin A og D, og dette gir deg mulighet til å øke dagsdosen uten at det blir for mye vitaminer. Rådfør deg alltid med helsepersonell slik at de kan hjelpe med råd for din spesifikke helse og kosthold.

Kilder brukt i denne artikkel om fibromyalgi:

Hefte om fibromyalgi fra Norsk Revmatikerforbund
Nettsidene til Norges Fibromyalgi Forbund

Nàdarra har også disse artiklene:

Betydningen av Omega-3 i kreft
Oppskrift på vannmelonpizza med plantebasert Omega-3