Delsum: kr 0,00


Du har ingen produkter i handlekurven.

Velg en side

Feil kosthold gir betennelse

Inflammasjon i kroppen gir mange lidelser – Omega-3 kan hjelpe deg

Foto av Imani Clovis på Unsplash

Inflammasjon kan gi varig sykdom

Feil kosthold har direkte sammenheng med inflammasjon. 20% av befolkningen har til enhver tid inflammasjon i kroppen sin, og ofte dreier det seg om smerter i ryggen og/eller skjelett. Over tid kan disse smertene føre til kroniske smerter, og ekspertene mener riktig kosthold kan motvirke disse plagene. Som hovedregel kan vi nevne at du må redusere mengden Omega-6 i matvarene dine.

Feilinformasjon om Omega-3

Det er liten eller ingen hensikt å kjøpe kosttilskudd som hevder å balansere Omega-3, -6 og -9 når balansen er ensidig mangelen på Omega-3. Når Omega-6 skaper inflammasjon, så er Omega-3-fettsyrene med på å dempe de samme plagene. Vi skal spise mer fet fisk, og fisken skal helst være villfisk. Fanger du din egen fisk er du med andre ord heldig. Er du veganer, så er algeolje eneste alternativ på de marine Omega-3-fettsyrene.

Legemidler eller kostholdsendring

Legestanden anbefaler ulike legemidler for å dempe inflammasjon, men betennelsesdempende virkestoffer trenger ikke være medisin. Omega-3 er viktig for kroppen, og spesielt nå i den mørke tiden av året. Spis variert og ta Omega-3 hver dag. Styr unna Omega-6 og raske karbohydrater.

Algeolje er kilden til Omega-3

Vi fremmer bruken av Omega-3 i kostholdet vårt, og vi argumenterer for hvorfor velge Nàdarra Algeolje; Vår olje er ren fordi den er laget fritt fra havet, og prosessen overvåkes helt fram til oljen tappes på flaske. Flasken toppes med nitrogen for lang holdbarhet og null oksidering. Prisen er høyere enn ordinær fiskeolje, men så kjøper du også en olje som ikke har miljøgifter fra havet; PCB, mikroplast eller andre skadelige stoffer. For veganere har man få andre alternativer enn algeolje; enten i kapsel eller flytende. Vår flytende algeolje har høy næringsverdi og gir hele 1000 mg Omega-3 per dagsdose på bare 2,5 ml (tilsvarer en halv teskje).

Kilde:
Den norske legeforening om Omega-3 som inflammasjonsdempende mediator

Andre aktuelle saker hos Nàdarra:
Lag julegodt med algeolje
Sukkerforbruket vårt er historisk lavt, men vi mangler Omega-3
Algeolje behandler tørre øyne

Foto av Osho Naidoo på Unsplash

Pin It on Pinterest

Share This