“Den nye oljen” til våre barn

Barn fortjener den reneste og beste algeoljen

Om fettsyrer: Vi har ved flere anledninger fått spørsmål fra foreldre som spør hvorfor de skal bruke algeolje til sine barn. Norsk Vegansamfunn fikk dette spørsmålet allerede i juli 2011, og svaret som ble gitt den gang står seg svært godt også med dagens informasjon om algeolje (se kilde). 

Nàdarra Algeolje kan brukes til barn. Det er en ren og næringsrik Omega-3 olje. Den flytende varianten er enkel å dosere til barn og den kan enkelt blandes i annen kald mat. OBS! Omega-3 skal ikke varmebehandles.

European Food Safety Authority (EFSA), godkjente algeolje allerede i 2010. I Norge har vi manglet gode produsenter og leverandører av algeolje. Dette skyldes blant annet en sterk oppdrettsbransje som kjøper tilgjengelig algeolje i markedet og bruker den til fiskefôr.

Dosering til barn

Ved fullamming og graviditet får babyen de viktige Omega-3-fettsyrene fra moren, og følgelig skal moren ta høyere dagsdoser av Omega-3 i denne tiden. EFSA anbefaler barn under 2 år et inntak på 100 mg DHA per dag. Fra toårsalderen anbefales 250 mg DHA per dag, men vær oppmerksom på at det finnes flere anbefalinger på dosering. Helsedirektoratet i Norge har satt en grense på 200 mg Omega-3-fettsyrer både for barn og voksne, og da viser de ikke bare til DHA-fettsyren, så her er verdiene langt lavere.

Be om hjelp av fastlegen

Skal man behandle en eller annen form for mangel eller mangelsykdom (og her er det mange), så tillates det høyere doser i en begrenset periode. En analyse av blodet vil fortelle deg og ditt barn hvilket behov kroppen har. Be om en utvidet blodprøve/-analyse neste gang du besøker fastlegen, og fortell fastlegen hvilke kosttilskudd du og familien tar til daglig.

Gratis frakt

Vi har faste rabatter for kvantumsbestillinger og abonnementsløsning. Allerede ved abonnement på én flaske per måned, så får du 10% rabatt. I tillegg kommer gratis frakt til alle våre kunder i hele Norge. 

"Takker og bukker for leveringen! Alt kom frem i god behold! Flott produkt! God smak! Og best av alt: ingen karagenan eller andre fæle kapselstoffer! Den flytende er veldig mye bedre enn tran. Ingen fæle oppstøt og fiskegufs."

Alf fra Jevnaker

gravid mor amming barn Svangerskap Farskap Farskapspermisjon Permisjon Fintid Oppvekst Kos Algeolje Omega3

Algeolje er kilden til Omega-3-fettsyrer

Nàdarra Algeolje dyrkes på landanlegg med renset saltvann fordi algene i havet lagrer miljøgifter i plantematerialet. Således er Nàdarra Algeolje renere enn villfiskens Omega-3 fordi vi ikke eksponerer algene for havets miljøgifter. Vi har også markedets eneste flytende algeolje med svært høye næringsverdier. På bare 2,5 ml (halv teskje) får du 1000 mg Omega-3.

Nàdarra fremmer saker som handler om bedre kosthold for mennesker og dyr, og at vi skal tenke bærekraft på jordens ressurser og vårt forbruk. Vi skal gi kroppen en bedre balanse mellom riktige fettsyrer i kroppen. 

Vår visjon

“Nàdarra skal levere bedre helse til befolkningen”

La fisken leve – ta plantebaserte fettsyrer

Hvorfor drepe fisken når vi har algene? Fiskeolje er ikke eneste kilden til Omega-3. I Norge har vi kanskje trodd det, fordi leverandørene av fiskeolje har dominert markedet. Algeolje er naturlig ren, vegansk og rik på de samme fettsyrene som vi finner i fisken. Faktisk, så får fisken i seg Omega-3 fordi den spiser alger. Snakk om omvei!